Jäsenilmoitus sähköpostiosoitteista

Näyteikkuna

Pyydämme, että ne jäsenet joihin saa yhteyden sähköpostilla ilmoittavan sen sihteerin sähköpostiin sihteeri@ajkturku.net

Tämä helpottaisi sähköisellä aikakaudella tiedottamisen nopeutta sekä vapaaehtoisten toimioiden työtaakkaa.

Kiitoksia! Jäämme odottamaan myötämielistä suhtautumista k.o. asialle.

Hallitus

Matkailutoimikunnan tapahtumia

Kuhankuonon ulkoilu tapahtuma torstaina 22.9.2022 klo. 10:00 >>

Osoite Kuhankuonontie Pöytyä, erkanee Turunväylältä Kurjenportin pysäköintialueen          kohdalta jota ajetaan muutama satametriä Kurjenpesän luontotupaan.

Ohjelmassa vapaata ulkoilua / patikointia sekä tarjoiluna makkaran paistoa, nokipannu              kahvia sekä muurinpohjalettuja mansikkahillolla.    Säänmukainen ulkoiluasu sekä iloinen mieli!

ILMOITTAUTUMINEN  keskiviikkona 13.9.2022 mennessä Killan toimistoon                            puh. 02 237 7945 tai email kilta@ajkturku.net sekä Antti Ahola 0400 437455 tai email ahola.antti@gmail.com tarjoilun määrän arvioimiseksi. (Vapaaehtoinen maksu paikanpäällä)  Kimppakyyti


Lauluilta torstaina 13.10.2022 ravintola Rantakertussa klo.17:00          

Osoite Läntinen Rantakatu 55 Turku, hanuristi Pekka Rantasen säestyksellä  

ILMOITTAUTUMINEN  keskiviikkona 5.10.2022 mennessä Killan toimistoon                            puh. 02 237 7945 tai email kilta@ajkturku.net sekä Antti Ahola 0400 437455 tai email ahola.antti@gmail.com         Kahviraha mukaan, omakyyti.


Heikkilän Sotilaskoti mahdollisesti avautuu vanhan tavan mukaan kuukauden esimmäinen keskiviiko tietyin ehdoin. Ei vielä tarkempia tietoja käytössä Vetoakselin painoon mennessä.

Keskiviikkona 5.10.2022 klo 18:00 aloitetaan munkki kahvilla.

Aiheena keväällä pois jäänyt moottoripyöräily, aiheesta puhuu kiltaveli Raimo Kylmä.

Muista myös ilmoittautua ennakkoon!

Jatkumoa Heikkilän sotilaskotiin Marraskuussa 2.11.2022 klo 18:00 (aihe vielä auki)

Ilmoittautumiset ja maksut on tehtävä EHDOTTOMASTI annettujen päivämääriin mennessä.

Ilmoittautumatta jättäminen aiheuttaa ylimääräistä työtä sekä kustannuksia tarjoiluissa!

 

Kiltasisarien kokoontuminen 6.10.

Autojoukkojen Turun Killan Kiltasisaret!

Tervetuloa yhteiseen kokoontumiseen Kiisan Pirtille Maskuun 6.10.2021 klo 11.30.

Suunnitellaan naistoimikunnan tulevaa toimintaa ja organisointia. Kaikki Kiltasisaret mukaan!

Ruokailun vuoksi ilmoittaudu Birgitalle puh 044 532 3001

MATKAILUTOIMIKUNTA TIEDOTTAA

Koronan kurittaessa meitä edelleen raskaasti kovilla rajoituksilla matkustamisessa ja sulkemalla paikkoja. Näitä ohjeita on syytä noudattaa nöyrästi, että säilyisimme ankaralta taudilta.

Meidän ryhmä kuuluu riskiryhmään, ja odotamme rokotusten alkua, joka sekin tuntuu takkuavan.

Matkailutoimikunnalla ei paljon ole uutisoitavaa kun ei ole menneitä matkoja eikä uusiakaan.

Työn alla on kuitenkin Viron Saarenmaanmatka 10.-12.5. johon ilmoittautuneita on tullut kiitettävästi, tätä kirjoittaessani oli muutama paikka vapaana. Toivottavasti rajoitukset aukeavat ja matka voitaisi tehdä suunnitelman mukaisesti.

Toimintasuunnitelmassa 2021 ei siis suunnitelmissakaan ollut ennen toukokuuta mitään ennakkoon ilmoitettua muuta kuin viralliset kokoukset ja varaus Porin kesäretkeen 21.5.-2021.

Jos nyt kuitenkin korona antaa mahdollisuuden ennen Vetoakseli 2 ilmestymistä niin tapahtumista ilmoitetaan killan kotisivuilla ja TS- kiltapalstalla sekä aktiivisella ”puskaradiolla”.

Pidetään itsestämme ja kavereista huolta sekä otetaan rokotukset kun niitä saadaan.

Hyvää kevään odotusta!
Antti Ahola

Rikkominen on nopeaa – korjaaminen hidasta

Muutama vuosi sitten uudistettiin nopealla aikataululla runsaasti liikennealan lainsäädäntöä. Uudistuksen alle asetettiin mm. Ajokorttilaki, katsastuslaki, liikennepalvelulaki ja lopulta koko tieliikennelaki asetuksineen ja määräyksineen. Lakien säätäminen on pitkä ja työläs prosessi, sillä lait ovat muuttuvat normisto: Niiden tehtävänä on heijastella paitsi yhteiskunnan vallitsevaa tilaa, myös vastata tulevaisuudessa siintäviin – vielä keksimättömiin tapoihin liikkua tai tarjota liikenteen palveluja.                                                                                                                         Uutta oli lakien ohella myös valtava kiire niiden valmistelussa. Tieliikennelain valmistelua (joka tuli voimaan 1.6.2020) lukuun ottamatta uudet lait laadittiin nopeutetulla aikataululla, ja liikenteen asiantuntijoiden huomiointi jäi vähälle runsaista lausunnoista huolimatta. Normien purkutalkoot erosivat tavallisista talkoista siten, että ensin nautittiin tarjoilu ja työ tehdään jälkikäteen. Kaikki tuli saada tarjolle nopeasti, helpolla ja halvalla – muutosten arvioinnin tapahtuessa vasta ongelmien ilmetessä. Kertaheitolla poistettiin pitkiä pykäliä vuosien varrella huolella punnittua lainsäädäntöä ja markkinasääntelyä. Ajatus oli hyvä, mutta muutosnopeus oli liian suuri: Yritykset, vanha autokanta ja evoluutio eivät ehtineet mukaan.                                                           Aivan ensivaiheessa tuli liikenneopetus-, katsastus- ja taksialan YT-aalto. Mediassa puhuttiin enemmän ajokortin saaneiden heikentyneestä toimintakyvystä liikenteessä, katsastamattomien autojen määrästä liikennevirrassa, sähköpotkulautoihin kompastelusta jalkakäytävillä, sekä taksien heikentyneestä palvelutasosta ja sekavasta hinnoittelusta. Sittemmin otsikoihin on noussut 17-vuotiaiden poikkeusluvalla ajokorttinsa saaneiden törkeät ylinopeudet. Osalla muutoksista on todellisia liikenneturvallisuusvaikutuksia, kun taas osa on enemmän esteettisiä kysymyksiä. Muutosten arviointityö on parhaillaan käynnissä ja jatkuu ainakin vuoteen 2022 asti. Varsin tärkeää kuitenkin on, että muutosten vaikutukset arvioi puolueeton taho.

Liikenneturvallisuusstrategiasta käytäntöön                                                                 Jalka täytyy kuitenkin pitää tukevasti tulevaisuudessa. Hyvänä uutisena onkin kerrottava, että uuden kansallisen liikenneturvallisuusstrategian valmistelu on kevään pandemian jälkeen taas etenevässä vauhdissa. Liikenneturvallisuusstrategian painopisteitä on neljä: Mikroliikenne, ikääntyneet liikenteessä, nuoret autoilijat, sekä vakavien loukkaantumisten vähentäminen. Strategian valmistelussa on mukana myös keskeiset liikennealan toimijat, joten siltä on lupa odottaa paljon nimenomaan pitkän tähtäimen työkaluna. Ilman korjaavia toimenpiteitä olemme jäämässä yhteisestä liikenneturvallisuustavoitteesta, jossa kukaan ei kuole EU-alueella liikenneonnettomuuksissa vuonna 2050.

Autojoukkojen Killankin osaltaan tekemä liikenneturvallisuustyö on hyvä esimerkki pitkäaikaisesta asenteisiin ja sukupolvien terveyteen vaikuttavasta yhteisestä työstä.

Nuorten 15-24-vuotiaiden onnettomuusmäärät eivät näytä kokonaisuudessaan olevan kasvussa (kuva), vaikka yksittäistä hölmöilyä tapahtuukin. Liikenneturvallisuus on kaiken kaikkiaan menossa parempaan suuntaan, vaikka lehtiotsikoista voi joskus saadakin väärän kuvan lyhyen aikajanan perusteella.

Turvallista syksyä ja alkutalvea kaikille, ollaan esimerkkeinä nuoremmille sukupolville!

Tapio Heiskanen

kirjoittaja on Liikenneturvan yhteyspäällikkö ja liikenneonnettomuuksien tutkijalautakunnan jäsen

Keijo Häkkisen siunaustilaisuus

Killan entisen puheenjohtajan Keijo Häkkisen siunaustilaisuus pidettiin hänen kotikaupungissaan Naantalissa. Koronamääräykset rajasivat saattoväen määrää.  Paikalla oli kuitenkin mm. killan lippu. Killan seppeleen laski killan puheenjohtajisto.

Muistokirjoitus Vetoakseli lehdessä

================================================================

 

 

 

 

 

 

Puheenjohtajan terveiset

Vuosi on vaihtunut pimeissä ja sateisissa merkeissä.
En lähde kuitenkaan pimeydestä masentuneena killan johtoon. Luvassa on reipasta ja iloista automies meininkiä, kuten tähänkin asti. Killassa on hyvä traivi päällä, mutta aina löytyy myös parannettavaa. Ottakaa rohkeasti yhteyttä jos on kritiikkiä tai kehuja, molempia  vastaanotan rakentavassa hengessä. Suomen runsajäsenisimmän killan toiminnassa on mahdollisuus melkein  mihin tahansa. Toivon rakentavaa ja aktiivista yhteistyötä sekä yhteistyökumppaneiden,  että kiltaveljien ja -siskojen kesken.
Pidetään yhteyttä.
Seppo Punna