Kuvagalleria 2019

Kiltailta Heikkilän sotilaskodissa 3.4.2019.

Huhtikuun kiltailta oli onnistunut eikä kellään jäänyt epäselväksi Euroopan turvallisuus. Kansanedustaja Ilkka Kanervan esitys oli, Kansainvälinen turvallisuus, josta hän kertoi hyvin selkeästi Suomenkin tämän hetken tilanteen. Kuvat A. Joutsela.

Kevätvuosikokous Heikkilässä.

Killan kevätvuosikokous pidettiin Heikkilän sotilaskodissa 16.3.2019. Kokousesitelmän piti JR56 ja 60 puheenjohtaja Matti Aro. Esitelmässä tuli esille JR56 ja 60 kiltatoimintaa sekä sodanaikaisia tapahtumia. Esitelmän jälkeen killan pj. Keijo Häkkinen ja vara pj. Seppo Punna luovuttivat huomionosoitukset aktiivisille killan jäsenille. Vuosikokous alkoi tämän jälkeen, kokouksen puheenjohtajana toimi Hannu Mäkilä. Lopuksi oli tarjolla lounas. Kuvat, Roinila ja Joutsela.

Vierailu Hämeenlinnaan.

Kilta teki linja-automatkan 8.3.2019 Hämeenlinnaan, kohteina olivat panssariprikaati, korjaamo ja autokomppania. Toisena kohteena oli Patria. Tulokahvit juotiin sotilaskodissa. Vastassa meitä oli Pasi Hakkarainen ja Juha Koivulahti jotka esittelivät prikaatin toimintaa. Autokomppanian toiminnasta kertoi vääpeli Ryhänen. Kiltalaiset saivat tutustua korjaamolla panssarivaunuihin ja niiden huoltoon. Patriassa kahvitarjoilun jälkeen toimintaa esitteli Antti Mäenpää. Kuvat A. Joutsela

 Maaliskuun kiltailta.

Maaliskuun kiltailta oli 6 maaliskuuta Heikkilän sotilaskodissa. Iltaan oli lähtenyt n. 20 kiltalaista kuuntelemaan Seppo Punnan esitystä, rauhanturvaajat Balkkanilla. Kuvat A. Roinila.

Killan lipun naulaus ja siunaus tilaisuus

Turun autokilta sai uuden lipun kuluneen lipun tilalle. Lipun naulaus ja siunaustilaisuus oli 7 pv helmikuuta 2019. Lippupuheen piti everstiluutnantti Kari Paarma, tämän jälkeen oli lipun naulaus. Lippuun tuli 19 naulaa jokaisen naulaajan kohdalla Arto Wallenius lausui naulaussanat. Lipun siunasi kirkkoherra Jouni Lehikoinen. Tämän jälkeen lippu luovutettiin killalle. Lopuksi oli Maamme laulu. Tilaisuus päättyi kahvitarjoiluun. Kuvat Arto Roinila.

Helmikuun kiltailta Heikkilässä

Helmikuun kiltaillan aiheena oli meriliikenne. Amiraali Bo Österlund piti esitelmän aiheesta Suomen meriliikenteen huoltovarmuus. Meriliikenne on Suomelle erittäin tärkeä ja on kuitenkin hyvin helposti haavoitettavissa. Esitelmässä tuli esiin Suomen laivojen lukumääriä eri kokoluokissa ja niiden kuljetuskapasiteetti. Lukumäärä pitäisi olla suurempi suomenlipun alla purjehtivia aluksia jotta saisimme varmistettua kaupan käynnin kriisiajan sattuessa. Tiedot esitelmässä olivat hyvin tuoreita ja ajankohtaisia. Ilta oli siis hyvin mielenkiintoinen ja sitä oli kuuntelemassa 25 kiltalaista. Teksti A. Ahola, kuvat A. Roinila.

.Lauluilta Kaarinassa

Lauluilta Kaarinan Autokoulussa oli jälleen suosiossa. Kaksikymmentä laulun lyömää kiltalaista oli kokoontunut iloiseen tilaisuuteen, joita on jo jatkunut ”kolmessa polvessa”. Pekka Rantasen hanurin säestyksen ja Hannu Mäkilän laulunvetäjän johdolla lähes kolmetuntinen ilta kului hyvin nopeasti. Arpoja oli myös myynnissä ja arvonnassa päävoiton sai Pekka Rantanen. Kaarinan Autokoululle suuret kiitokset järjestelyistä, sekä tarjoilusta eritoten kiitokset. Antti Ahola.