Kuvagalleria 2019

Killan pikkujoulujuhla Heikkilässä 2019

Killan pikkujoulua vietettiin Heikkilän Sotilaskodissa 11.12.2019. Juhlassa tarjoiltiin puuroa, oli arpajaiset ja musiikista vastasi Pekka Rantanen. Paikalle oli saapunut lähes 50 kiltalaista. Kuvat Arto ja Kauko.

Porin osaston pikkujoulujuhla

Porin osaston pikkujoulujuhla oli 9.12.2019. Kuvat Kauko Kaskinen

Marraskuun kiltailta.

Kiltaillassa 6.11 Hannu Mäkilä oli kertomassa maakuntalauluista ja esittämässä niitä.Hannulta tuli paljon tietoa näistä perinneasioista. Kuvat Arto Roinila.

Laivaristeily Tukholmaan.

Killan laivamatka tehtiin Tukholmaan 15 - 16 lokakuuta 2019. Hallitus piti kk kokouksen laivalla, jäsenillä oli mahdollisuus seurata kokouksen kulkua, joka oli ns. järjestäytymis kokous. Killan naisosastolla oli myös omaa ohjelmaa. Kuvat Arto Roinila.

Kiltailta 2.10.2019

Kiltailta pidettiin Heikkilän sotilaskodissa Porin prikaatin killan puheenjohtaja Markku Heinonen kertoi aiheesta "Kantti kestää". Kuvat Arto Roinila.

Teatterimatka Tampereelle 28.9.2019

Lounais-Suomen neuroyhdistyksen ja Autojoukkojen Turun killan yhteinen teatterimatka tehtiin Tampereelle 28 syyskuuta esitys oli Suurmusikaali Notre Damen kellonsoittaja.

Killan syysretki lähiseudulle 24.9.2019.

Naisosasto oli järjestänyt tutustumismatkan Lietoon Vanhaanlinnaan.

Syysvuosikokous 14.9.2019 Heikkilässä

Killan syysvuosikokous pidettiin 14.9.2019 Heikkilän sotilaskodissa. Kokoukseen oli saapunut n. 55 killan jäsentä. Kokouskahvin jälkeen oli kokousesitelmä jonka piti Sotaveteraani, professori Yrjö Koppinen aiheesta "Sotiemme autot". Vuosikokouksen puheenjohtajana toimi Hannu Mäkilä ja sihteerinä Ari Koskinen. Heikki Mäki kutsuttiin killan kunniajäseneksi. Sääntöjen mukaan uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Seppo Punna. Hallitukseen tuli 2 uutta jäsentä. Kokous päättyi ruokailuun.

Koulutuspäivät varuskunnissa

Turun autokilta jatkaa Säkylän ja Niinisalon varuskunnissa uusien alokkaiden liikennekoulutusta. Kuvat ovat Kauko Kaskisen ottamia 13-14 elokuuta 2019.

Radioamatööripäivä.

Viesti- ja Autokillan yhteistyöllä pidettiin perinneradiopäivä Nautelan museolla 10.8.2019. Kuvat Kauko Kaskinen.

Reinonpäivän risteily 2019

Reinonpäivän suosio jatkuu. Osanottajia oli 13.7.2019 risteilyllä lähes 70. Risteily tehtiin Kuusisto-Line aluksella. Matkalla tarjoiltiin kahvit ja sämpylät. Ruokailu oli Lomakeskus Koivu Kankareella. Matkalla poikettiin Kuusiston linnaraunioilla.

Killan järjestämä  Sähköautoseminaari.

Kilta järjesti sähköautoseminaarin Alastarolla, Sallilan Energian tiloissa 5.6.2019. Aiheena oli ilmaston muutos, joka koskettaa meitä kaikkia. Vaikka auto ei olekaan suurin ilmaston saastuttaja, meiltä tullaan tulevaisuudessa vaatimaan autoiluun suuria muutoksia. Seminaarin järjestelyistä vastasi kiltaveli Voitto Suvila. Sallila Energian toimitusjohtaja Tarja Heinonen toivotti vieraat tervetulleeksi kertoen samalla yhtiön toiminnasta. Autoiluun kohdistuvista uusista toimenpiteistä oli kertomassa Olavi Ala Nissilä KTM. Sähköautojen latauksesta, latauspaikoista ja niihin liittyvistä teknisistä asioita selvitti Matti Lehtonen. Ruokailun jälkeen saimme tietoa itse sähköautoista. Levorannan Autoliikkeen myyntipäällikkö Otto Suomalainen esitteli sähköautoa. Osanottajat pääsivät nauttimaan hiljaisesta nopeasti kiihtyvästä Nissanista. Seminaari päättyi evl. evp. Erkki Kallion, tilaisuuden arviointiin. Kuvat A. Joutsela.

Porin os. kevätretki 17 toukokuuta.

Kauko Saarisen järjestämälle kevätretkelle Sastamalan suuntaan oli lähtenyt 40 kiltalasta. Kauko oli onnistunut valitsemaan aurinkoisen, lämpimän päivän siksi matkasta tuli mitä parhain retkipäivä. Kokoontuminen oli Herkkujuustolaan, jossa oli esittely ja lounas. Sieltä matka jatkui Putajaan Finlandia Sahtiin, joka on perustettu 1992. Tutustumisen ja maistelujen jälkeen viimeinen kohde oli Kiikoisissa Lasistudio Jan Torstensson, joka on kierrätyslasiin erikoistunut lasinpuhaltamo. Kuvat Kauko Kaskinen.

Toukokuun kiltailta.

Kevään viimeinen kiltailta 8 toukokuuta päätyi Harri Lindroosin esitelmään, ”Rintamamiehen kirjeenvaihto” jonka hän oli koonnut vanhempiensa kirjeenvaihdosta sota-aikana. Lopuksi pidettiin arpajaiset Harrin lahjoittamasta kirjasta, kirjan voitti Arto Wallenius. Kuvat AJ

Kiltailta Heikkilän sotilaskodissa 3.4.2019.

Huhtikuun kiltailta oli onnistunut eikä kellään jäänyt epäselväksi Euroopan turvallisuus. Kansanedustaja Ilkka Kanervan esitys oli, Kansainvälinen turvallisuus, josta hän kertoi hyvin selkeästi Suomenkin tämän hetken tilanteen. Kuvat A. Joutsela.

Kevätvuosikokous Heikkilässä.

Killan kevätvuosikokous pidettiin Heikkilän sotilaskodissa 16.3.2019. Kokousesitelmän piti JR56 ja 60 puheenjohtaja Matti Aro. Esitelmässä tuli esille JR56 ja 60 kiltatoimintaa sekä sodanaikaisia tapahtumia. Esitelmän jälkeen killan pj. Keijo Häkkinen ja vara pj. Seppo Punna luovuttivat huomionosoitukset aktiivisille killan jäsenille. Vuosikokous alkoi tämän jälkeen, kokouksen puheenjohtajana toimi Hannu Mäkilä. Lopuksi oli tarjolla lounas. Kuvat, Roinila ja Joutsela.

Vierailu Hämeenlinnaan.

Kilta teki linja-automatkan 8.3.2019 Hämeenlinnaan, kohteina olivat panssariprikaati, korjaamo ja autokomppania. Toisena kohteena oli Patria. Tulokahvit juotiin sotilaskodissa. Vastassa meitä oli Pasi Hakkarainen ja Juha Koivulahti jotka esittelivät prikaatin toimintaa. Autokomppanian toiminnasta kertoi vääpeli Ryhänen. Kiltalaiset saivat tutustua korjaamolla panssarivaunuihin ja niiden huoltoon. Patriassa kahvitarjoilun jälkeen toimintaa esitteli Antti Mäenpää. Kuvat A. Joutsela

 Maaliskuun kiltailta.

Maaliskuun kiltailta oli 6 maaliskuuta Heikkilän sotilaskodissa. Iltaan oli lähtenyt n. 20 kiltalaista kuuntelemaan Seppo Punnan esitystä, rauhanturvaajat Balkkanilla. Kuvat A. Roinila.

Killan lipun naulaus ja siunaus tilaisuus

Turun autokilta sai uuden lipun kuluneen lipun tilalle. Lipun naulaus ja siunaustilaisuus oli 7 pv helmikuuta 2019. Lippupuheen piti everstiluutnantti Kari Paarma, tämän jälkeen oli lipun naulaus. Lippuun tuli 19 naulaa jokaisen naulaajan kohdalla Arto Wallenius lausui naulaussanat. Lipun siunasi kirkkoherra Jouni Lehikoinen. Tämän jälkeen lippu luovutettiin killalle. Lopuksi oli Maamme laulu. Tilaisuus päättyi kahvitarjoiluun. Kuvat Arto Roinila.

Helmikuun kiltailta Heikkilässä

Helmikuun kiltaillan aiheena oli meriliikenne. Amiraali Bo Österlund piti esitelmän aiheesta Suomen meriliikenteen huoltovarmuus. Meriliikenne on Suomelle erittäin tärkeä ja on kuitenkin hyvin helposti haavoitettavissa. Esitelmässä tuli esiin Suomen laivojen lukumääriä eri kokoluokissa ja niiden kuljetuskapasiteetti. Lukumäärä pitäisi olla suurempi suomenlipun alla purjehtivia aluksia jotta saisimme varmistettua kaupan käynnin kriisiajan sattuessa. Tiedot esitelmässä olivat hyvin tuoreita ja ajankohtaisia. Ilta oli siis hyvin mielenkiintoinen ja sitä oli kuuntelemassa 25 kiltalaista. Teksti A. Ahola, kuvat A. Roinila.

.Lauluilta Kaarinassa

Lauluilta Kaarinan Autokoulussa oli jälleen suosiossa. Kaksikymmentä laulun lyömää kiltalaista oli kokoontunut iloiseen tilaisuuteen, joita on jo jatkunut ”kolmessa polvessa”. Pekka Rantasen hanurin säestyksen ja Hannu Mäkilän laulunvetäjän johdolla lähes kolmetuntinen ilta kului hyvin nopeasti. Arpoja oli myös myynnissä ja arvonnassa päävoiton sai Pekka Rantanen. Kaarinan Autokoululle suuret kiitokset järjestelyistä, sekä tarjoilusta eritoten kiitokset. Antti Ahola.