Kilta 50 vuotta

 

Hyvän ”herraonnen” kilta

juhli joukolla näyttävästi!

 AJK Turun killan 50-vuotisjuhlapäivä oli täynnä tapahtumia. Melkein aamutuimaan laskettiin juhlavasti seppel Turun Sankariristille; lippuvartiossa oli mukana Suomen lipun lisäksi 8 kiltalipua! Tilaisuus oli pienimuotoinen , mutta hyvin juhla ja arvokas. Oman osansa antiin toi Laivaston soittokunta ja sen trumpetisti Mikael Topi, joka esitti Klemetin ”Oi Kallis Suomenmaa” –sävellyksen ja osa Sibeliuksen Finlandiasta.

Puolen päivä aikaan julkistettiin killan 50-vuotishistoriikki ”Autokiltojen aatelia”, jonka kirjoittanut toimittaja Esko Kujanpää kertoi tästä uraauurtavasta projektistaan.

Kujanpää totesi m.m., että killalla on ollut pelastuksekseen hyvä herraonni vaikeissakin käänteissä kuten silloin, kun 2. Erillinen autokomppania lakkasi olemasta. Silloinen puheenjohtaja Hannu Mäkilä ideoi varusmiesten liikenneturvallisuustyön, jonka mittaamattoman arvokkaasta valistuksesta on päässyt osalliseksi runsaassa kymmenessä vuodessa yli kolmekymmentätuhatta nuorta. Kaikki killan jäsenet saavat historiikkiteroksen aivan lähiaikoina postitse kotiinsa.

Juhlapäivä huipentui iltajuhlaan, jossa oli tarjolla niin hengen- kuin ruumiinravintoakin eli ohjelmanumeroita, joiden esittäjät osasivat ottaa yleisönsä, joka täytti Turun VPK:n talon upean jujhlasalin.  Herkullinen illallispöytä sai kiitosta, jota jaettiin konkreettisestikin loppuillasta ennen tanssiaisten alkua; kilta palkitsi runsaasti ansioitunutta omaa väkeä sekä hyviä yhteistyökumppaneitaan.

Juhlapäivästä kerrotaan lisää ennen Itsenäisyyspäivää ilmestyvässä Vetoakselissa ja ehkä vielä ensi vuoden ensimmäisessä numerossakin.

Vetoakselin päätoimittaja

KARI NUMMILA

Juhlapäivä alkoi killan seppeleenlaskulla Turun sankariristillä. Mukana lippulinnassa oli Suomen lipun ja AJK Turun lipun ohella seitsemän muun autokillan lippu. Puheenjohtajisto (oik.) on valmiina seppeleenlaskuun.

Puolelta päivin Turun VPK:n talolla julkistettiin killan 50-vuotishistoriikki, jonka on kirjoittanut toimittaja Esko Kujanpää.

Alkuillasta VPK:n talo täyttyi juhlavieraista, jotka otti vastaan killan puheenjohtajisto. Jääkäripataljoona 27:n perinneyhdistyksen Varsinais-Suomen osaston puheenjohtaja Kyösti Vuontela on vuorossa, kättelijänä Voitto Suvila

Autojoukkokiltojen Liiton tervehdyksen toi Kai Lampi (vasem) vastaanottamassa killan puheenjohtaja Keijo Häkkinen

Prikaatikenraali evp. ja killan jäsen Hannu Luotola piti rohkean ja mielenkiintoisen juhlapuheen.

Riitta Vasenkarin (keskellä) runoesitys ihastutti gaalaillan yleisöä. Hänen vierellään ovat tyttöiän partiokaverit 2. Eriolliseen autokomppaniaan kovasti liittyvä majuri Allan Sirkkilän tyttäret Raija Nyman (vas) ja Ainikki Heikkilä.

Tuija Sauraa on aina ilo kuulla. Hänellä oli omaperäisessä laulusarjassaan säestäjänä hanuristi Marko Valtonen.

Varapuheenjohtaja Voitto Suvila (vas) oli yhtenä jakamassa killan perustajajäsenille muistokilpiä

Yleisö tekee juhlan - niin kävi lauantainakin, sillä yleisö oli silmminnähden näkemäänsä, kuulemaansa ja ei vähiten nauttimaansa upeaan illallispöytään.

 

KUVAT Kari Nummila