Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Taalintehtaan ruukkikylä ja Bengtskärin haahkasafari

24.5.2022

95€

Mielenkiintoinen saaristomatka historialliseen ruukkikylään ja  keväiseen ulkosaaristoon.  Lähtö Turusta, Heikkilän kasarmin P-paikalta tapahtuu  aamulla (ajankohta selviää myöhemmin). Ajetaan Sauvon ohi Kemiönsaarelle ja edelleen Taalintehtaalle, jonka ruukkihistoria alkoi jo vuonna 1686.  Tehdään opastettu kierros bussilla. Kierroksen aikana  näemme mm. 1800-luvun työläisten idyllisiä kasarmirakennuksia, ainutlaatuiset hiiliuunit ja masuunin  rauniot. Kierroksen jälkeen pidetään omakustanteinen  kahvitauko.

Matka jatkuu edelleen Kemiönsaaren eteläosaan, Kasnäsiin.  Täällä nousemme Wilson Charterin alukseen, joka vie ryhmän  Pohjoismaiden korkeimmalle majakalle, Bengtskäriin.  Merimatkan kesto on noin 1 h 15 min.

Majakkasaari on keväisin satojen lintujen koti ja ne ovat  tottuneet ihmisiin, ja ihmisten läsnäolo pitää saalistajat  loitolla. Asuttu luoto on turvallinen pesintäympäristö.  Merimatka kulkee Hiittisten suojaisan saariston kautta.  Näemme lintuja, usein hylkeitä ja keväistä saaristoluontoa. Kevätsää on kirpeä mutta aluksessa on aina lämmin.

 

Perille päästyämme ryhmällä on majakan esittely, jonka  aikana saadaan tietoa majakan historiasta ja kuullaan  tietopaketti haahkoista. Kalakeittolounas nautitaan  majakalla. Ruokailun jälkeen tarjolla on pullakahvit.  Omatoimiseen tutustumiseen jää myös aikaa.

 

Iltapäivällä lähdemme paluumatkalle. Kasnäsissä tuttu  bussi on odottamassa ja viimeinen etappi kohti Turkua  taitetaan sillä. Paluu Turkuun tapahtuu klo 20 mennessä. 

 

Matkan hinta on 95 € / hlö (hinta edellyttää min. 30  lähtijää) 

Hinta sisältää: 

  • bussimatkat 
  • laivamatkat 
  • sisäänpääsyn ja esittelyn Bengtskärissä 
  • kalakeittolounaan ja pullakahvit 
  • opastuksen Kemiönsaarella (kuljettaja toimii oppaana)
  • ryhmän oman matkanvetäjän vapaan paikan

Huomioitavaa: 

  • Säävaraus, keväällä sää estää liikennöinnin keskimäärin 3 pv/kk. Varaohjelmana toimii tällöin  Rosala ja Örö. 
  • pukeutuminen sään mukaan 
  • bussiin mahtuu max 55 matkustajaa. Mikäli lähtijöitä olisi enemmän, on mahdollista ottaa myös  toinen bussi käyttöönne. Wilson Charterin alukseen mahtuu max 80 matkustajaa. 

Tiedot

Päivämäärä:
24.5.2022
Hinta:
95€

Järjestäjä

AJK Turku
Kotisivu:
www.ajkturku.net